Inge Smeets

In 2010 volgde ik mijn eerste yogales ooit. Er ging een wereld voor me open. Ik wilde graag blijven ervaren, onderzoeken en leren op het yoga pad – als beoefenaar en sinds 2018 ook als yogadocent.

Na mijn studie begon ik met werken in het wetenschappelijk onderzoek als promovenda. Na twee jaar werken, raakte ik burn-out. Ik kwam erachter dat mijn ambitie niet lag in dit werkveld. In de herstelperiode nam ik de tijd en deed veel aan yoga, mindfulness en meditatie. Ik herstelde compleet en werd steeds meer écht mezelf. Ik besloot een opleiding te volgen tot yogadocent en vond mijn passie in het lesgeven.

De heilzame werking van yoga is in mijn ogen de tegenhanger die we nu in de huidige maatschappij meer dan ooit nodig hebben. Ons lichaam bevat een enorme intelligentie en zelfhelend vermogen, zowel op fysiek niveau, maar ook op mentaal, energiek en spiritueel niveau. De beoefening van yoga stimuleert dit zelfhelend vermogen en creëert kalmte, energie en ruimte in lichaam en geest.

Yoga helpt ons om uit de doe-modus te gaan en meer in de zijns-modus te belanden. In die zijns-modus kun je met aandacht observeren en (door)voelen wat zich aandient. Yoga brengt je op die manier weer in contact met jezelf en leert je te kijken met een compassievolle blik. Vanuit dat contact met onszelf kunnen we veel meer zachtheid en moeiteloosheid ervaren, maar ook stevigheid en kracht.

Ik hoop je te mogen inspireren in mijn lessen om mild én krachtig in het leven te staan – met beide voeten op de grond en een open hart.

Bagage

2020  Ademcoach Opleiding door Lo Hermsen, Holos Huis
2020  Yin Anatomy Teacher Training 50 uur door José de Groot, Ekhart Yoga
2020  Ayurveda Basics, Arhanta Yoga
2018   Hatha Yoga Teacher Training 200 uur, Arhanta Yoga
2015   WO Medische Biologie, Radboud Universiteit