Onze Flow yoga lessen leren je om meer mindful te bewegen en een meditatief ritme te vinden dat wordt geleid door de ademhaling. Houdingen worden aan elkaar gekoppeld door langzame overgangen.

Flow lessen duren 75 minuten. De yogaruimte is verwarmd (32°C), en dat biedt een waardevolle toevoeging aan het vloeiende en langzame bewegen, strekken en ademen.

Vind je ritme met Flow

Flow is een vorm van vinyasa yoga; onze Flow lessen zijn een langzamere versie van vinyasa. De soepele overgangen tussen houdingen dragen bij aan het opbouwen van coördinatie, kracht en lichaamsbewustzijn.

Flow lessen bieden meditatieve beweging en een bewuste focus op de ademhaling. Je houdt houdingen enkele ademhalingen aan, waardoor je tijd hebt om verbinding te maken met de adem, om kracht en balans op te bouwen, en om de, op dat moment, ideale alignment te vinden.

Er zijn vaste en vaker terugkerende elementen in de Flow lessen, die je je op deze manier eigen maakt: zonnegroeten, core-werk, voorwaartse buigingen en heupopeners. Iedere Flow les is ook anders, en door de variatie in de lessen bouw je een ​bredere, meer complete yoga beoefening op.

In vinyasa en Flow yoga wordt regelmatig gebruik gemaakt blokken, en ook bolsters of dekens. De ‘props’ kunnen steun geven en houdingen toegankelijker maken. Ze ondersteunen je in het vinden van balans, ontspanning en een goede houding en ‘alignment’. Ze kunnen ook helpen in het vinden van meer gemak en meer stilte (‘stillness’) in een houding. Over tijd ontwikkelt je lichaam meer flexibiliteit en kracht, en heb je blokken en ‘props’ minder nodig.


Voor wie?

Deze Flow les is geschikt voor ervaren en meer beginnende yoga-beoefenaars. Voor ‘vinyasa beginners’ komen in de Flow lessen stap voor stap verschillende aspecten van vinyasa aan bod. Door regelmatig te oefenen, zal je de les gaan ervaren als een meer meditatieve, door de ademhaling geleide Flow.

De Flow lessen zijn een goede aanvulling en variatie op bijvoorbeeld de Bikram en Core lessen. Met de nadruk op overgangen tussen houdingen en het bewegen met de ademhaling, geeft Flow een andere ervaring in yoga oefenen.

Meer ervaren vinyasa-beoefenaars kunnen hun yoga beoefening van bewegen met de adem verdiepen, en nog meer focussen op het vinden van alignment binnen elke pose.

 

                   


Flow yoga docenten

Portret-Inge-scaled

Inge Smeets

In 2010 volgde ik mijn eerste yogales ooit. Er ging een wereld voor me open. Ik wilde graag blijven ervaren, onderzoeken en leren op het yoga pad - als beoefenaar en sinds 2018 ook als yogadocent.

Lees verder...

Ileana-portrait

Ileana Tauscher

I began practicing yoga more than ten years ago as a high schooler. Originally drawn to vinyasa and power yoga, my approach to yoga has changed significantly.

Lees verder...


Veelgestelde vragen

Alignment staat voor de vorm van de houdingen.  Alignment is een ander woord voor het op de juiste manier gebruiken van het lichaam. Het niet op de juiste manier gebruiken kan leiden tot stagnatie in de vooruitgang en blessures.


Stijl_bikramCMYK
BIKRAM

39 ℃
90 minuten

De originele Hot Yoga serie voor iedereen. Uitdagend, intensief, effectief.

lees meer
Stijl_coreCMYK(1)
CORE

32 ℃
90 minuten

Kalme en krachtige les. Diepere concentratie. Bewegen vanuit je centrum.

lees meer
Stijl_flowCMYK(1)
FLOW

32 ℃
75 minuten

Vloeiende les om adem, kracht en balans samen te brengen. Meditatief ritme, in beweging.

lees meer
Stijl_yinCMYK
YIN

32 ℃
75 minuten

Ruimte maken in diepere lagen van lichaam. Rustgevend, meditatief en intensief.

lees meer