Rozanne van der Veur

In 2002 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga en meditatie. Sindsdien heeft het een plek in mijn leven. In 2010 maakte ik een reis naar onder andere India, waarna ik me ben gaan verdiepen in Oosterse filosofie. Ik ging daarna ook intensiever meditatie beoefenen en maakte de afgelopen jaren een zoektocht langs diverse meditatie tradities en yogastijlen. Zo volgde ik een opleiding tot meditatie-begeleider, mindfulness trainer en yoga docent. En ik nam deel aan diverse stilteretraites, waaronder een in een klooster in China.

Vanuit mijn interesse in filosofische vragen, ben ik gaan studeren aan de Universiteit voor Humanistiek. Deze opleiding richt zich onder andere op het begeleiden van mensen bij levensvragen en zingeving. Ik heb me gespecialiseerd in het toepassen van mindfulness en meditatie binnen het werk als geestelijk verzorger.

Vanaf september 2022 geef ik Yin yoga bij  Alma Hot Yoga. Een paar jaar geleden heb ik daar hot yoga beoefend. En nadat Anouka leerde kennen via de yoga opleiding die wij allebei volgden in 2021, ben ik weer terug gekomen om Yin te beoefenen.

Bij yoga en meditatie oefenen we vanuit de ervaring in het ‘nu’ in verbinding te zijn met onszelf, ons lichaam, de wereld en de mensen om ons heen. Om onszelf herinneren dat we verbonden zijn met het geheel waar we deel van zijn. Ik voel me thuis bij Yin yoga omdat het voor mij voelt als een mooi midden tussen yoga en mindfulness-meditatie. Het helpt me om in balans te blijven in een wereld die veel van ons vraagt.

 

Bagage

2022 Yin Yoga and Anatomy teacher training, Ekhart Yoga (50 uur, online, RYS) door José de Groot

2022 Basisopleiding mindfulness trainer MBSR, Radboud Centrum voor Mindfulness

2022 Yin Yoga teacher training, NewNature (50 uur, RYS)

2021 Post-master Geestelijke verzorging, Vrije Universiteit (VU) Amsterdam

2021 Vinyasa Yoga Docent Opleiding, Dutch Yoga Academy (200 uur, RYS)

2016 zen-meditatie begeleider, Zen.nl

2013 Master Humanistiek, Universiteit voor Humanistiek (UvH) Utrecht