Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig naar yoga, wil je in beweging komen, rust en focus vinden? Doe je al yoga, en wil je een keer een hot of warm yoga-les uitproberen? Welkom bij Alma Hot Yoga.

Misschien weet je niet of yoga bij je past, of welke les je kan nemen, hoe je bepaalde houdingen moet doen, of hoe je moet beginnen. Misschien vraag je je af of je wel lenig of sterk genoeg bent, of je de juiste outfit hebt?

Je hoeft niet jong, slank, hip, lenig of fit te zijn om met yoga te beginnen. Kom zoals je bent! Onze yogalessen zijn voor iedereen, en je hoeft geen yoga-ervaring te hebben. Yoga for Every Body.

 

‘Hot yoga voelt aan als onderhoud van mijn lichaam. Er is ook geen manier waarop ik zo gemakkelijk mijn gedachtes in mijn hoofd even op stil krijg.’ (Yogi Story Niki, oktober 2022)

‘Na een les zit alles in m’n lichaam weer op de juiste plek. De volgorde van de Bikram houdingen is slim, je traint alles en je wordt sterker. En omdat de houdingen altijd hetzelfde zijn, ligt het altijd bij mezelf hoe ik de les ervaar.’ (Yogi Story Alexander, mei 2022).

LEES HIER ALLE YOGI STORIES

Intro-aanbieding

Maak gebruik van de intro-kaart: voor 23 euro kun je 14 dagen zo vaak oefenen als je wilt. Je kan alle lessen proberen, en komen wanneer je wilt. Je eerste les is inclusief mat en handdoek.


Hoe kan ik beginnen?

Je kunt meedoen aan alle Bikram, Core en Yin lessen op het rooster. In iedere les oefenen beginners samen met yogi’s die voor de 2e of 10e keer komen, of al langer yoga oefenen. Iedereen oefent op haar/zijn eigen niveau: je oefent met jouw lijf en zoals jij bent vandaag. Je hoeft je niet met anderen te vergelijken, het gaat erom wat jij vandaag doet. Als je voor de eerste keren komt, hebben de docenten extra aandacht voor je, vóór, tijdens en na de les.

We lichten graag verder toe welke yogalessen we aanbieden, hoe de les in elkaar zit, en wat er kenmerkend aan is. We kunnen ook samen met je kijken welke lessen bij je passen. En we denken ook graag mee als je bijvoorbeeld last hebt van beperkingen, of als je in verwachting bent; dan we kunnen de houdingen uiteraard aanpassen aan je mogelijkheden.

Vragen? Meer weten?

Hoe bereid ik me voor?

Kom de eerste keer 15 minuten voordat de les begint. Dan kunnen we je rustig wegwijs maken, en een korte inleiding geven.

Als je eerste keer naar de studio komt, is het fijn als we je wegwijs kunnen maken. Zorgen dat je goed bent aangemeld, kennismaken, en je aangeven waar alles is. Eventuele vragen beantwoorden.

Jij kunt je dan rustig omkleden en al op je matje gaan liggen.

De docent heeft de laatste 5 minuten vóór de les begint nodig om zichzelf voor te bereiden. Daarom gaat de voordeur dan al dicht.

Op deze manier beginnen we de les rustig, en ook op tijd.

Je hebt niet per se speciale yogakleding nodig. Het belangrijkste is dat je een outfit draagt waar je je comfortabel in voelt, en waarin je lichaam makkelijk kan bewegen. Omdat we in een hot of warme ruimte oefenen, hebben we de volgende tips:

Draag tijdens de actieve yogalessen (Bikram en Core) geschikte yogakleding of aan het lichaam aansluitende sportkleding. Vermijd loszittende kleding zoals t-shirts, boxershorts en (lange) wijde broeken. Als je zweet, kan het prettig zijn om vocht afvoerende stoffen te dragen (i.p.v. katoen). Dames dragen een strakke sportbroek (korte of lang) met een sport-bh of top. Heren een strakke sport- of zwembroek.

Voor de rustigere yogalessen (Yin en Sana) adviseren we lichte kleding die prettig zit. Dat kan een korte of lange legging of een korte sportbroek zijn. Bij voorkeur ook een hemd, t-shirt of lange top (i.p.v. een korte sport top die je bij de meer actieve lessen draagt).

Ondergoed, ook een “dure” heren onderbroek,  is niet geschikt om yoga in te beoefenen.

Verder, kom schoon en fris naar de les, zonder parfum en deodorant. Deze geuren worden versterkt door de warmte. Je mede yogi’s kunnen er last van hebben. Je kunt indien nodig in de studio douchen voorafgaand aan de les. Rokers wordt geadviseerd om voor de les te douchen.

Iedere vorm van yoga beoefen je het beste op een lege maag. Een lichte maaltijd 2 uur voor de start van de les is meestal prima. Een stuk fruit, korter van tevoren, is over het algemeen oké.

Drink voor de actieve hot yogalessen (met name Bikram lessen) voldoende water gedurende de hele dag en drink een uur voor de les niet meer.

Als je een yogamat en handdoek hebt, neem die mee! Neem een handdoek mee die groot genoeg is om je yoga mat helemaal mee te bedekken, 2 kleinere handdoeken kan ook. Neem tevens een handdoek mee om te douchen.

  • Voor je eerste les kun je een mat en een yoga handdoek gratis lenen.
  • Geschikte handdoeken en matten worden ook verhuurd en verkocht in de studio.

Breng voor de actieve hot yoga lessen (m.n. Bikram, maar ook Core) een fles water mee.

  • Water is tevens te koop in de studio.

Laat kostbaarheden thuis.

Je kunt na de les douchen. (Neem daarvoor je tweede handdoek mee).

Douche bij voorkeur alleen met water, om te voorkomen dat je via de huid (open poriën) toxische stoffen opneemt. Als je doucheproducten wil gebruiken, dan alleen geurloos en bij voorkeur natuurlijk.

Breng voor de actieve yogalessen (m.n. Bikram, maar ook Core) een herbruikbare tas mee voor natte kleding en handdoeken na de les.


Aanmelden en intro-kaart kopen

Er zijn twee manieren om je aan te melden voor je eerste les:

  1. Je kunt voor je eerste les naar de studio komen en je daar aanmelden, en je intro-kaart kopen
  2. Je kunt je ook vantevoren online aanmelden. Daarvoor maak je eerst een account aan, en vervolgens kun je online je intro-kaart aanschaffen. (Je intro-kaart wordt binnen 24 uur op je account gezet.)

Nadat je online een account hebt aangemaakt, en wij je intro-kaart daarop hebben verwerkt (dus: binnen 24 uur na een online aankoop), kun je online een les boeken. Hoe online reserveren van je yogales werkt, wordt hier uitgelegd.

Lukt het niet direct, neem gerust contact op (info@almahotyoga.nl, of bel of app op 06 2523 4724).

De 14 dagen van je intro-kaart gaan in als je je eerste les neemt.

Account aanmaken Intro-kaart kopen

Alle kaarten, lessen en betalingen worden verwerkt in Mindbody. Iedereen die oefent bij de studio, heeft een eigen account/profiel in Mindbody.

Zonder account kunnen we je kaart en je lessen niet verwerken.

Dus: gebruik beide zwarte knoppen hierboven. Maak een account aan, en koop je intro-kaart via de webshop.

Dan zorgen wij dat alles in orde komt, en je kunt genieten van de yoga op je mat. Tot snel!