Alma Hot Yoga in Nijmegen

Alma Hot Yoga is een kleinschalige en persoonlijke studio met een bevlogen en betrokken team van yogadocenten.
Je oefent altijd in een groep, en deelt daarmee energie met je mede-yogi’s.

We nemen de tijd voor jou en je practice. Na de les kun je altijd vragen stellen. Wij praten graag over yoga en doen er alles aan om jou te helpen op je yoga pad! Laat ons altijd weten als je beperkingen hebt, we kunnen de houdingen aanpassen aan je mogelijkheden. Yoga werkt het beste als je het vaak doet en blijft doen.

Alma komt in veel talen voor, en betekent:

               


Yogadocenten

Alle docenten bij Alma Hot Yoga hebben een intensieve opleiding gevolgd om de yogalessen effectief en veilig te kunnen onderrichten. Na de opleiding blijven we leren in vervolg opleidingen en van elkaar. Ons team bestaat uit zowel Nederlandstalige en Engelstalige docenten.

balie 2

Anouka van Eerdewijk

I did not particularly enjoy my first bikram yoga class on a Saturday morning on October 19th 2013

Lees verder...

Nic-Millins-portrait

Nic Millins

I was first introduced to yoga in 2003 to rehabilitate a serious spinal injury after a paragliding accident. I practiced my first Bikram yoga class in September 2009.

Lees verder...

IMG-20230628-WA0001

Kim Buining

Mijn eerste Bikramyogales volgde ik in 2012. Ik vond het fijn, maar was niet gelijk om. Ik liep ook veel hard, kickbokste en vond veel andere dingen leuk om te doen. Een paar maanden later kwam ik terug in de studio en vanaf dat moment oefende ik steeds meer. In eerste instantie zag ik het echt als sport; ik vroeg veel van mezelf en wilde graag het allerbeste uit mezelf halen. Gaandeweg leerde ik die drang om tot het uiterste te gaan los te laten en meer te oefenen met mildheid. Dat voelde goed. Er ontstond een andere, innerlijke kracht. Soms gaf er een traveling teacher les in de studio. Dat fascineerde me en al vrij snel ontstond toen de wens om zelf ook de opleiding tot Bikram yoga docent te gaan doen. In 2014 volgde ik de Bikram Yoga Teacher Training in Los Angeles en sindsdien geef ik les in Nijmegen. Er volgde 2 prachtige kinderen en tijdens mijn zwangerschappen ben ik Bikram yoga blijven beoefenen. Met een jong gezin liet ik de aspiratie om de wereld over te reizen en les te geven een beetje varen. Ik heb wel een aantal lessen gegeven als gastdocent in Düsseldorf en Berlijn, en als ik op vakantie ga kijk ik altijd of er een Bikram yogastudio in de buurt is. Bikramyoga zorgt er voor dat mijn kwaliteit van slaap enorm verbeterd is, het brengt me rust en lichtheid en een sterk en soepel lichaam. Bagage 2014 Bikram Yoga Teacher Training spring 2014 2010 Hotel Management, Hoge Hotelschool Maastricht

Lees verder...

Doris Waterfall cut spiegel _2

Doris Lilienweiss

Met mijn uitgebreide ervaring als yoga teacher trainer combineer ik graag de tradities met de vernieuwingen van yoga in mijn lessen. Gespecialiseerd op therapeutische alignments en klassieke tantrische yoga filosofie volgen mijn lessen verschillende tempo's, van Hatha-Vinyasa via Yin en Restorative Yoga tot meditatie en mindfulness. Graag nodig ik je uit om in mijn yin yoga lessen bij Alma Yoga je eigen yoga beoefening te verdiepen en te verfijnen met belichaming en begrip van yoga, welzijn en met een gevoel voor humor. Mijn lessen zijn het Nederlands of Engels. With my extensive experience as a yoga teacher trainer, I enjoy combining the traditions with the innovations of yoga in my classes. Specialising in therapeutic alignments and classical tantric yoga philosophy, my classes follow different paces, from Hatha-Vinyasa via Yin and Restorative Yoga to mediation and mindfulness. I would like to invite you to my yin yoga classes at Alma Yoga to deepen and refine your own yoga practice with embodiment and understanding of yoga, well-being and with a sense of humour. My classes are in Dutch or English.

Lees verder...

Sam-Samsudin-Lubis

Sam Lubis

Practicing Bikram Yoga regularly is a pure blessing. I am back in a shape that I am happy with. Mentally, I feel more focused, I have more patience and more determination when faced with everyday challenges in my life. I feel great every day, inside and out.

Lees verder...

Portret-Inge-scaled

Inge Smeets

In 2010 volgde ik mijn eerste yogales ooit. Er ging een wereld voor me open. Ik wilde graag blijven ervaren, onderzoeken en leren op het yoga pad - als beoefenaar en sinds 2018 ook als yogadocent.

Lees verder...

Interesse: Ben je (hot) yoga docent en zou je in onze studio les willen geven? Stuur een e-mail met je motivatie plus een CV met je opleiding en ervaring (info@almahotyoga.nl), en we nemen contact met je op.


De studio

Voel je thuis in onze professionele studio! De studio is ingericht met hergebruikte en milieuvriendelijke materialen. De linoleumvloer voelt prettig onder je blote voeten. Linoleum is een natuurlijk product verkregen uit gecontroleerde hernieuwbare grondstoffen. In de afkoelruimte en de kleedkamers staan met de hand gemaakte banken van gerecycled hout.

Verwarmingssysteem

Het zeer energiezuinige verwarming- en ventilatiesysteem, een warmte-terugwin-installatie, is van topkwaliteit en zorgt voor warme lucht met verse zuurstof. Er is een voortdurende luchtstroom en elke zeven minuten wordt alle lucht in de ruimte ververst. Daardoor adem je steeds verse lucht in, alsof je in de buitenlucht oefent. Het zuurstofgehalte blijft op peil en het CO2-gehalte laag.
Als het nodig is (bijvoorbeeld in de context van corona) kan het systeem zo ingesteld worden dat er geen lucht gerecirculeerd wordt. Alle lucht die afgevoerd wordt uit de yogaruimte gaat dan het gebouw uit; 100% verse lucht komt de yoga ruimte in.
De geavanceerde luchtbevochtiger meet de bestaande luchtvochtigheid en kan deze tot op 1% nauwkeurig bepalen.

Matten en handdoeken

Te huur: Yogamatten en -handdoeken zijn te huur voor €1.

De matten zijn van PVC zonder weekmakers (ftalaten), geproduceerd in Duitsland (Manduka). We hebben gekozen voor PVC-matten voor de verhuur, vanwege hun lange levensduur. Wij bieden ook lichtgewicht, anti-slip polyester yoga handdoeken (eco-friendly, no PVC, silicone grip dots).  Door het gebruik van polyester handdoeken kunnen we meer handdoeken in één keer wassen. Daardoor besparen we energie en water. Voor het wassen en de schoonmaak gebruiken we milieuvriendelijke producten.

Te koop: Je kunt ook je eigen mat en yoga handdoek bij ons aanschaffen. Dan weet je zeker dat ze geschikt zijn voor hot yoga. We verkopen lichtgewicht hot yoga handdoeken, die perfect blijven liggen op je mat en gemakkelijk te wassen en te drogen zijn. Daarnaast bieden we robuuste yogamatten van PVC (vezelversterkt ftalaatvrij). De matten die we verkopen geven gegarandeerd geen giftige stoffen vrij, hetgeen bij goedkope schuimmatten wel het geval kan zijn.

Kleedkamers en douches

De studio beschikt over twee ruime en verzorgde kleedkamers (één voor vrouwen en één voor mannen). Beide zijn voorzien van warme douches, zodat je nu de les, indien gewenst, kunt douchen.

Er zijn drie gender-neutrale toiletten in de studio.


Verhuur yogamatten en materialen

Het is ook mogelijk om yogamatten en -materialen te huren. Misschien organiseer je een workshop yoga of meditatie waarvoor je matten, blokken of meditatiekussens nodig hebt? Dan kun je ook bij ons terecht.

Tarieven verhuur:

  • Verhuur yogamat: vanaf 3 euro per dag.
  • Verhuur blokken en meditatiekussens: prijs op aanvraag.

Voorwaarden verhuur:

  • Materialen kunnen alleen in de binnenruimte gebruikt worden.
  • Ophalen en terugbrengen bij de studio.
  • Verhuurprijs geldt voor zowel de dag waarop de materialen gebruikt worden, als eventuele extra dagen voor ophalen/terugbrengen.
  • Verdere voorwaarden aangegeven in de offerte.

Als je meer wilt weten, neem dan contact op via info@almahotyoga.nl, of bel/app op 06 2523 4724. We bespreken graag met je wat mogelijk is en wat we voor je kunnen doen.