Alma Hot Yoga in Nijmegen

Alma Hot Yoga is een kleinschalige en persoonlijke studio met een bevlogen en betrokken team van yogadocenten.
Je oefent altijd in een groep, en deelt daarmee energie met je mede-yogi’s.

We nemen de tijd voor jou en je practice. Na de les kun je altijd vragen stellen. Wij praten graag over yoga en doen er alles aan om jou te helpen op je yoga pad! Laat ons altijd weten als je beperkingen hebt, we kunnen de houdingen aanpassen aan je mogelijkheden. Yoga werkt het beste als je het vaak doet en blijft doen.

Alma komt in veel talen voor, en betekent:

               


Yogadocenten

Alle docenten bij Alma Hot Yoga hebben een intensieve opleiding gevolgd om de yogalessen effectief en veilig te kunnen onderrichten. Na de opleiding blijven we leren in vervolg opleidingen en van elkaar. Ons team bestaat uit zowel Nederlandstalige en Engelstalige docenten.

IMG_1254 _ 25 MP cropped

Anouka van Eerdewijk

I did not particularly enjoy my first bikram yoga class on a Saturday morning on October 19th 2013

Lees verder...

Nic-Millins-portrait

Nic Millins

I was first introduced to yoga in 2003 to rehabilitate a serious spinal injury after a paragliding accident. I practiced my first Bikram yoga class in September 2009.

Lees verder...

160712-3001_1

Daniëlle Mainzer

Mijn eerste yogales volgde ik toen ik 16 was. Ik vond het een beetje vreemd maar het deed mij erg goed: ademen, de aandacht richten op mijn lichaam. Mijn “ik” kreeg meer ruimte en ik ging steviger staan, nam zelf beslissingen i.p.v. mee te drijven met de stroom.

Lees verder...

Portret-Inge-scaled

Inge Smeets

In 2010 volgde ik mijn eerste yogales ooit. Er ging een wereld voor me open. Ik wilde graag blijven ervaren, onderzoeken en leren op het yoga pad - als beoefenaar en sinds 2018 ook als yogadocent.

Lees verder...

woocommerce-placeholder

Kim Buining

Mijn eerste Bikramyogales volgde ik in 2012. Ik vond het fijn, maar was niet gelijk om. Ik liep ook veel hard, kickbokste en vond veel andere dingen leuk om te doen. Een paar maanden later kwam ik terug in de studio en vanaf dat moment oefende ik steeds meer. In eerste instantie zag ik het echt als sport; ik vroeg veel van mezelf en wilde graag het allerbeste uit mezelf halen. Gaandeweg leerde ik die drang om tot het uiterste te gaan los te laten en meer te oefenen met mildheid. Dat voelde goed. Er ontstond een andere, innerlijke kracht. Soms gaf er een traveling teacher les in de studio. Dat fascineerde me en al vrij snel ontstond toen de wens om zelf ook de opleiding tot Bikram yoga docent te gaan doen. In 2014 volgde ik de Bikram Yoga Teacher Training in Los Angeles en sindsdien geef ik les in Nijmegen. Er volgde 2 prachtige kinderen en tijdens mijn zwangerschappen ben ik Bikram yoga blijven beoefenen. Met een jong gezin liet ik de aspiratie om de wereld over te reizen en les te geven een beetje varen. Ik heb wel een aantal lessen gegeven als gastdocent in Düsseldorf en Berlijn, en als ik op vakantie ga kijk ik altijd of er een Bikram yogastudio in de buurt is. Bikramyoga zorgt er voor dat mijn kwaliteit van slaap enorm verbeterd is, het brengt me rust en lichtheid en een sterk en soepel lichaam. Bagage 2014 Bikram Yoga Teacher Training spring 2014 2010 Hotel Management, Hoge Hotelschool Maastricht

Lees verder...

Interesse: Ben je (hot) yoga docent en zou je in onze studio les willen geven? Stuur een e-mail met je motivatie plus een CV met je opleiding en ervaring (info@almahotyoga.nl), en we nemen contact met je op.


De studio

Voel je thuis in onze professionele studio! De studio is ingericht met hergebruikte en milieuvriendelijke materialen. De linoleumvloer voelt prettig onder je blote voeten. Linoleum is een natuurlijk product verkregen uit gecontroleerde hernieuwbare grondstoffen. In de afkoelruimte en de kleedkamers staan met de hand gemaakte banken van gerecycled hout.

Verwarmingssysteem

Het zeer energiezuinige verwarming- en ventilatiesysteem, een warmte-terugwin-installatie, is van topkwaliteit en zorgt voor warme lucht met verse zuurstof. Er is een voortdurende luchtstroom en elke zeven minuten wordt alle lucht in de ruimte ververst. Daardoor adem je steeds verse lucht in, alsof je in de buitenlucht oefent. Het zuurstofgehalte blijft op peil en het CO2-gehalte laag.
In de context van corona is het systeem zo ingesteld dat er geen lucht gerecirculeerd wordt. Alle lucht die afgevoerd wordt uit de yogaruimte gaat het gebouw uit; 100% verse lucht komt de yoga ruimte in.
Om gezondheidsredenen is warme lucht te verkiezen boven stralingswarmte, zoals infrarood. De geavanceerde luchtbevochtiger meet de bestaande luchtvochtigheid en kan deze tot op 1% nauwkeurig bepalen.

Matten en handdoeken

Te huur: Yogamatten en -handdoeken zijn te huur voor €1. De matten zijn van PVC zonder weekmakers (ftalaten), geproduceerd in Duitsland (Manduka). Wij bieden ook lichtgewicht, anti-slippolyester Yogitoes handdoeken (Manduka). Deze zijn geproduceerd met gerecycled materiaal (petflessen) en geverfd zonder zware metalen of lood. We hebben gekozen voor PVC-matten voor de verhuur, vanwege hun lange levensduur. Door het gebruik van polyester handdoeken kunnen we meer handdoeken in één keer wassen. Daardoor besparen we energie en water. Voor het wassen en de schoonmaak gebruiken we milieuvriendelijke producten.

Te koop: Je kunt ook je eigen mat en yoga handdoek bij ons aanschaffen. Dan weet je zeker dat ze geschikt zijn voor Hot yoga. We verkopen lichtgewicht Hot Yoga handdoeken, die perfect blijven liggen op je mat en gemakkelijk te wassen en te drogen zijn. Daarnaast bieden we robuuste yogamatten van PVC. De matten die we verkopen geven gegarandeerd geen giftige stoffen vrij, hetgeen bij goedkope schuimmatten wel het geval kan zijn.