Alma Hot Yoga in Nijmegen

Alma Hot Yoga is een kleinschalige en persoonlijke studio met een bevlogen en betrokken team van yogadocenten.
Je oefent altijd in een groep, en deelt daarmee energie met je mede-yogi’s.

We nemen de tijd voor jou en je practice. Na de les kun je altijd vragen stellen. Wij praten graag over yoga en doen er alles aan om jou te helpen op je yoga pad! Laat ons altijd weten als je beperkingen hebt, we kunnen de houdingen aanpassen aan je mogelijkheden. Yoga werkt het beste als je het vaak doet en blijft doen.

Alma komt in veel talen voor, en betekent:

               


Yogadocenten

Alle docenten bij Alma Hot Yoga hebben een intensieve opleiding gevolgd om de yogalessen effectief en veilig te kunnen onderrichten. Na de opleiding blijven we leren in vervolg opleidingen en van elkaar. Ons team bestaat uit zowel Nederlandstalige en Engelstalige docenten.

Ayke geeft Bikram, Core en Yin yoga.

 

balie 2

Anouka van Eerdewijk

I did not particularly enjoy my first bikram yoga class on a Saturday morning on October 19th 2013

Lees verder...

Nic-Millins-portrait

Nic Millins

I was first introduced to yoga in 2003 to rehabilitate a serious spinal injury after a paragliding accident. I practiced my first Bikram yoga class in September 2009.

Lees verder...

IMG-20230628-WA0001

Kim Buining

Mijn eerste Bikramyogales volgde ik in 2012. Ik vond het fijn, maar was niet gelijk om. Ik liep ook veel hard, kickbokste en vond veel andere dingen leuk om te doen. Een paar maanden later kwam ik terug in de studio en vanaf dat moment oefende ik steeds meer. In eerste instantie zag ik het echt als sport; ik vroeg veel van mezelf en wilde graag het allerbeste uit mezelf halen. Gaandeweg leerde ik die drang om tot het uiterste te gaan los te laten en meer te oefenen met mildheid. Dat voelde goed. Er ontstond een andere, innerlijke kracht. Soms gaf er een traveling teacher les in de studio. Dat fascineerde me en al vrij snel ontstond toen de wens om zelf ook de opleiding tot Bikram yoga docent te gaan doen. In 2014 volgde ik de Bikram Yoga Teacher Training in Los Angeles en sindsdien geef ik les in Nijmegen. Er volgde 2 prachtige kinderen en tijdens mijn zwangerschappen ben ik Bikram yoga blijven beoefenen. Met een jong gezin liet ik de aspiratie om de wereld over te reizen en les te geven een beetje varen. Ik heb wel een aantal lessen gegeven als gastdocent in Düsseldorf en Berlijn, en als ik op vakantie ga kijk ik altijd of er een Bikram yogastudio in de buurt is. Bikramyoga zorgt er voor dat mijn kwaliteit van slaap enorm verbeterd is, het brengt me rust en lichtheid en een sterk en soepel lichaam. Bagage 2014 Bikram Yoga Teacher Training spring 2014 2010 Hotel Management, Hoge Hotelschool Maastricht

Lees verder...

Sam-Samsudin-Lubis

Sam Lubis

Practicing Bikram Yoga regularly is a pure blessing. I am back in a shape that I am happy with. Mentally, I feel more focused, I have more patience and more determination when faced with everyday challenges in my life. I feel great every day, inside and out.

Lees verder...

Nivida Lamichhane

Nivida Lamichhane

One of the most fulfilling aspects of teaching yoga is empowering students to cultivate self-awareness, strength, and resilience both on and off the mat. Witnessing their growth, progress, and newfound sense of confidence fills my heart with joy and gratitude.

Lees verder...

Laura Mercedes

Laura Mercedes van den Dungen

In mijn lessen zal ik je begeleiden bij het vinden van je eigen yin les, waarbij je eigen regie ervaart en steeds meer een les ontwikkelt die past bij jou, jouw lichaam en alle mogelijkheden die je hebt.

Lees verder...

20230813_124945

Cristina Furlan

Yoga got me through a difficult time and this motivated me to teach others about it. ... In my teaching I try to integrate all my personal experiences and my knowledge to support my students in their development and yoga journey.

Lees verder...

Ana Hernandez (240513)

Ana Hernandez

In 2011, I discovered yoga to be one of the most precious things in my life. The next year I became a yoga instructor and I began to travel the world sharing the love and the healing of Yoga, until now. I am convinced that we came into this world to learn to love. To know unconditional love. And I've been in that story, it seems, since I was little.

Lees verder...

yoga profielfoto

Mirte Backus

Yin yoga is mijn favoriet. De wijsheid die je lichaam in zich draagt, is ongekend. Graag deel ik manieren om te verbinden met je lichaam, zodat iedereen toegang krijgt tot deze bron en het je mag leiden naar een gebalanceerd en gelukkig leven.

Lees verder...

Interesse: Ben je (hot) yoga docent en zou je in onze studio les willen geven? Stuur een e-mail met je motivatie plus een CV met je opleiding en ervaring (info@almahotyoga.nl), en we nemen contact met je op.

Op dit moment verwelkomen we graag nieuwe Bikram yoga docenten en Yin yoga docenten om ons team te versterken.


De studio

Voel je thuis in onze professionele studio! De studio is ingericht met hergebruikte en milieuvriendelijke materialen. De linoleumvloer voelt prettig onder je blote voeten. Linoleum is een natuurlijk product verkregen uit gecontroleerde hernieuwbare grondstoffen. In de afkoelruimte en de kleedkamers staan met de hand gemaakte banken van gerecycled hout.

Verwarmingssysteem

Het zeer energiezuinige verwarming- en ventilatiesysteem, een warmte-terugwin-installatie, is van topkwaliteit en zorgt voor warme lucht met verse zuurstof. Er is een voortdurende luchtstroom en elke zeven minuten wordt alle lucht in de ruimte ververst. Daardoor adem je steeds verse lucht in, alsof je in de buitenlucht oefent. Het zuurstofgehalte blijft op peil en het CO2-gehalte laag.
Als het nodig is (bijvoorbeeld in de context van corona) kan het systeem zo ingesteld worden dat er geen lucht gerecirculeerd wordt. Alle lucht die afgevoerd wordt uit de yogaruimte gaat dan het gebouw uit; 100% verse lucht komt de yoga ruimte in.
De geavanceerde luchtbevochtiger meet de bestaande luchtvochtigheid en kan deze tot op 1% nauwkeurig bepalen.

Matten en handdoeken

Te huur: Yogamatten en -handdoeken zijn te huur voor €1.

De matten zijn van PVC zonder weekmakers (ftalaten), geproduceerd in Duitsland (Manduka). We hebben gekozen voor PVC-matten voor de verhuur, vanwege hun lange levensduur. Wij bieden ook lichtgewicht, anti-slip polyester yoga handdoeken (eco-friendly, no PVC, silicone grip dots).  Door het gebruik van polyester handdoeken kunnen we meer handdoeken in één keer wassen. Daardoor besparen we energie en water. Voor het wassen en de schoonmaak gebruiken we milieuvriendelijke producten.

Te koop: Je kunt ook je eigen mat en yoga handdoek bij ons aanschaffen. Dan weet je zeker dat ze geschikt zijn voor hot yoga. We verkopen lichtgewicht hot yoga handdoeken, die perfect blijven liggen op je mat en gemakkelijk te wassen en te drogen zijn. Daarnaast bieden we robuuste yogamatten van PVC (vezelversterkt ftalaatvrij). De matten die we verkopen geven gegarandeerd geen giftige stoffen vrij, hetgeen bij goedkope schuimmatten wel het geval kan zijn.

Kleedkamers en douches

De studio beschikt over twee ruime en verzorgde kleedkamers (één voor vrouwen en één voor mannen). Beide zijn voorzien van warme douches, zodat je nu de les, indien gewenst, kunt douchen.

Er zijn drie gender-neutrale toiletten in de studio.


Verhuur yogamatten en materialen

Het is ook mogelijk om yogamatten en -materialen te huren. Misschien organiseer je een workshop yoga of meditatie waarvoor je matten, blokken of meditatiekussens nodig hebt? Dan kun je ook bij ons terecht.

Tarieven verhuur:

  • Verhuur yogamat: vanaf 3 euro per dag.
  • Verhuur blokken en meditatiekussens: prijs op aanvraag.

Voorwaarden verhuur:

  • Materialen kunnen alleen in de binnenruimte gebruikt worden.
  • Ophalen en terugbrengen bij de studio.
  • Verhuurprijs geldt voor zowel de dag waarop de materialen gebruikt worden, als eventuele extra dagen voor ophalen/terugbrengen.
  • Verdere voorwaarden aangegeven in de offerte.

Als je meer wilt weten, neem dan contact op via info@almahotyoga.nl, of bel/app op 06 2523 4724. We bespreken graag met je wat mogelijk is en wat we voor je kunnen doen.