Yoga bij Alma Hot Yoga is helend, versterkend & ontspannend

Je kan bij ons terecht voor sportieve en intensieve lessen, voor kalme en gefocuste lessen, voor meditatieve en ontspannen lessen. Je doel kan zijn om sterker te worden, om beter te kunnen ontspannen. Om meer rust en ruimte te ervaren. Om blessures te helen, of je immuunsysteem te versterken. Na elke les voel je je ontspannen en tevreden.

Je kunt bij ons veilig en effectief verschillende vormen van hot en warme yoga beoefenen. Alle lessen worden gegeven door deskundige docenten en hebben als doel jouw lichamelijke en mentale gezondheid te verbeteren.

Je hoeft niet jong, slank, hip, lenig of gezond te zijn om met yoga te beginnen. Onze yoga lessen zijn voor iedereen vanaf 16 jaar, ongeacht je lichamelijke conditie. Ieder oefent met zijn of haar mogelijkheden. Yoga for Every Body.

 

‘Of ik nu een Bikram les volg, een Core les of een Yin les, de werking van de yoga is altijd voelbaar. Ik voel me niet alleen sterker en soepeler worden, maar ook lichter, meer gecenterd en verankerd, meer gefocust, opener en stromender.’ (Yogi Story Joyce, mei 2022)

‘Ik had al eerder yoga gedaan, maar dit is anders. Ik kan mijn hoofd uitzetten. Alleen maar luisteren naar de stem van de docent. Ik ben helemaal bij mijn lichaam. Na een les ben ik door mijn hele lichaam geweest. Alsof alles is aangeraakt, en alles op zijn plek zit.’ (Yogi Story Marjanke, oktober 2022)

‘Naast dat ik me fysiek beter voel dan ooit, ben ik vooral geestelijk gegroeid. Een onverwachts cadeautje van de yoga. Bikram Yoga is mijn life-line!’ (Yogi Story Suus, januari 2022)


Warmte en tijd

Heilzame warmte

In de verwarmde yogaruimte kan je makkelijker bewegen en dat is ondersteunend bij stijfheid of pijnlijke gewrichten. De warmte tijdens de les vergemakkelijkt het rekken van spieren, gewrichten en bindweefsel. Je kan ook beter ontspannen en daardoor meer ruimte ervaren in je lijf. De houdingen werken door de warmte diep in op de organen waardoor deze beter gaan functioneren.

In de actieve lessen draagt de warmte bij aan je focus en concentratie. De warmte versterkt ook het cardio effect in de sportieve Bikram les. Het zweten reinigt het lichaam, net als in de sauna. De warmte bevordert het zweten, wat een positief effect heeft op onze huid, het grootste menselijke orgaan.

De temperatuur in de yogaruimte varieert van 31-32°C in de Core en Yin lessen, tot 38°C bij Bikram.

Neem de tijd

Onze yogalessen duren 75 of 90 minuten. Dit maximaliseert de effectiviteit van de yoga. Je neemt bij ons echt de tijd om helemaal tot jezelf te komen en je lichaam en geest te trainen.

Yoga werkt het beste als je het vaak doet en blijft doen; 3 of meer keer per week. Ook als je minder vaak komt, zul je de effecten van yoga ervaren. Laat de tijd en de inspanning die je investeert in het oefenen afhankelijk zijn van je doelstellingen, en van je keuze en mogelijkheden om tijd te maken voor jezelf.


Yoga vormen

We bieden de actieve, sportieve Bikram les, de kalme en versterkende Core lessen, en de verstillende Yin yoga:


Stijl_bikramCMYK
BIKRAM

38 ℃
90 minuten

De originele Hot Yoga serie voor iedereen. Uitdagend, intensief, effectief.

lees meer
Stijl_coreCMYK(1)
CORE

31-32 ℃
90 minuten

Kalme en krachtige les. Diepere concentratie. Bewegen vanuit je centrum.

lees meer
Stijl_yinCMYK
YIN

31-32 ℃
90 minuten

Ruimte maken in diepere lagen van lichaam. Rustgevend, meditatief en intensief.

lees meer
Stijl_sanaRGB
SANA

Ondersteun je herstel van langdurige klachten. Lichaam en geest tot rust te laten komen. Leren voelen, verkennen en respecten van je grenzen.

lees meer