Onze yogalessen

Je kan iedere dag van de week yoga doen. We bieden 3 verschillende vormen aan, en er zijn 20 lessen per week. Kies de stijl en de tijd die bij jou past.

Stijl_bikramCMYK
BIKRAM

38 ℃
90 minuten

11 lessen per week

lees meer
Stijl_coreCMYK(1)
CORE

31-32 ℃
90 minuten

4 lessen per week

lees meer
Stijl_yinCMYK
YIN

31-32 ℃
90 minuten

3 lessen per week

lees meer

De lessen duren 90 minuten.

De studio opent 25 minuten voordat de les begint. We sluiten de deur 5 minuten voordat de les begint, zodat we op tijd met de les kunnen beginnen.

Kom je voor de eerste keer? Kom dan 15 minuten voordat de les begint. (En kijk ook bij: Nieuw hier?)

Boek je les

Om online een les te kunnen boeken, heb je een account nodig, en log je in op onze website, of gebruik je de app of website van Mindbody. We leggen hier verder uit hoe je aan de slag gaat om online een les te boeken.

In onze ‘huisregels bij online boekingen‘ leggen we uit hoe en wanneer je online je lessen kan boeken en je indien nodigt kunt afmelden.


Actuele lesrooster

 

 • in het ‘live’ rooster kun je zien welke docent deze week welke Core, Bikram of Yin les geeft.
 • Je kunt de Yin les op woensdag om 20 uur ook online volgen.

 


Hemelvaart:

 • donderdag 9 mei:
  • wel Bikram in ochtend (9.15 uur)
  • géén avondlessen (Core en Bikram)
 • vrijdag 10 mei:
  • wel Bikram (9.15 uur)
  • géén Yin

Pinksteren:

 • zondag 19 mei: normale Bikram lessen in ochtend (8 uur en 10.15 uur)
 • maandag 20 mei:
  • wel Bikram in ochtend (9.15 uur)
  • géén avondlessen (Core en Bikram)

 

Speciale lessen:


Sana yoga: Deelname aan de Sana lessen gaat via aanmelding en een aparte Sana lessen kaart.

Wil je meer weten, kijk hier.

 

LESROOSTER 2024

Je lessen boeken

Je kunt je les online boeken, via de app of via onze website, of naar studio komen en je daar aanmelden.

Je kan altijd naar de studio komen, en je terplekke aanmelden.

Voor online lessen boeken en annuleren, kijk naar: ‘Huisregels bij online boekingen‘ en ‘Aan de slag‘.

1

Online boeken via de app van Mindbody. (Of via de de website van Mindbody.)

2

Online boeken via de Alma Hot Yoga website

3

Aanmelden in de studio


Ruimte om te oefenen

Kom op tijd naar de studio! Dan heb je zelf de gelegenheid rustig op je mat te stappen en aan de les te beginnen. En het geeft de docent ook de gelegenheid op tijd en in rust te beginnen.

 • Aanmelden
  • Je kunt je van tevoren aanmelden voor de les, of dat ter plekke in de studio doen.
  • Schrijf bij binnenkomst je naam in het schriftje op de balie. Daarmee kunnen we alle aanmeldingen bijhouden, en bijwerken in Mindbody. Het is ook een goed moment om even contact te maken met de docent, zodat we weten dat jij er bent.
 • Geef elkaar de ruimte
  • Er is in principe geen maximum aantal deelnemers per les. Sommige momenten in de week zijn de lessen drukker bezocht, op andere momenten kan het rustiger zijn.
  • Je kunt zelf je plek kiezen in de yogaruimte. Maak daarbij gebruiken van de drie rijen in de ruimte: achter, midden en voor. Houd rekening met elkaar.

Luchtcirculatie: In de gehele studio is er goede luchtcirculatie. In de yogaruimte wordt, via het verwarmingssysteem, continue lucht afgevoerd en verse lucht aangevoerd. Ook in de kleedkamers en douches is er goede ventilatie.

Hygiëne en schoonmaak: In de studio maken we dagelijks schoon. De yogamatten voor verhuur worden na elk gebruik schoongemaakt met heet stromend water. De yogahanddoeken wassen we op 60°C.


Hoe bereid ik me voor?

Kom op tijd naar de studio. Dan heb je de gelegenheid om te kleden en rustig op je ‘mat te landen’. De deur gaat 5 minuten voor aanvang van de les dicht.

Iedere vorm van yoga beoefen je het beste op een lege maag. Een lichte maaltijd 2 uur voor de start van de les is meestal prima. Een stuk fruit, korter van tevoren, is over het algemeen oké.

Wat je lichaam nodig heeft aan voeding en voedingsstoffen is verschillend voor mensen. In het algemeen kunnen we zeggen dat het lichaam 6 essentiële voedingsstoffen nodig heeft: water, eiwitten, koolhydraten, waaronder ook vezels, vetten, vitaminen en mineralen. Afhankelijk van je voorkeuren en gezondheid zullen de bronnen voor deze voedingsstoffen verschillen.

Door 1 à 2 uur voor de les koolhydraten (knollen, granen en of fruit) te eten, verhoog je de bloedsuikerspiegel waarmee je het lichaam energie levert. Een appel kun je nog 30 minuten voor de les eten, een banaan 45 minuten, een lichte maaltijd 2 uur voor de les.

Door na de les o.a. eiwitten te eten (dierlijk en/of plantaardig zoals in groenten, linzen, granen), help je het lichaam spieren en ander weefsel op te bouwen en te herstellen.

Drink voor de actieve hot yogalessen (met name Bikram lessen) voldoende water gedurende de hele dag. Drink op de dagen dat je oefent 1,5 à 2 liter water meer dan je gewend bent. In plaats van veel water vlak vóór de les te drinken, kun je beter gedurende de hele dag drinken. Indien je ‘s ochtends oefent, drink dan ook de dag ervoor meer. Hierdoor heeft je lichaam van tevoren goed vocht opgenomen.

Warm water wordt beter door het lichaam opgenomen dan koud water. Drink niet veel vanaf een uur voor de les, anders krijg je last van een volle blaas. Met deze aanpak zorg je voor een goede waterbalans in je lichaam en kun je beter zweten.

Je hebt niet per se speciale yogakleding nodig. Het belangrijkste is dat je een outfit draagt waar je je comfortabel in voelt, en waarin je lichaam makkelijk kan bewegen. Omdat we in een hot of warme ruimte oefenen, hebben we de volgende tips:
Draag tijdens de actieve yogalessen (Bikram, Core) geschikte yogakleding of aan het lichaam aansluitende sportkleding. Vermijd loszittende kleding zoals t-shirts, boxershorts en (lange) wijde broeken. Als je zweet, kan het prettig zijn om vocht afvoerende stoffen te dragen (i.p.v. katoen). Dames dragen een strakke sportbroek (korte of lang) met een sport-bh of top. Heren een strakke sport- of zwembroek.
Voor de rustigere yogalessen (Yin) adviseren we lichte kleding die prettig zit. Dat kan een korte of lange legging of een korte sportbroek zijn. Bij voorkeur ook een hemd, t-shirt of lange top (i.p.v. een korte sport top die je bij de meer actieve lessen draagt).

Ondergoed, ook een “dure” heren onderbroek,  is niet geschikt om yoga in te beoefenen.

Verder, kom schoon en fris naar de les, zonder parfum en deodorant. Deze geuren worden versterkt door de warmte. Je mede yogi’s kunnen er last van hebben. Je kunt indien nodig in de studio douchen voorafgaand aan de les. Rokers wordt geadviseerd om voor de les te douchen.

Als je een yogamat en handdoek hebt, neem die mee! Neem een handdoek mee die groot genoeg is om je yoga mat helemaal mee te bedekken, 2 kleinere handdoeken kan ook. Neem tevens een handdoek mee om te douchen.

 • Voor je eerste les kun je een mat en een yoga handdoek gratis lenen.
 • Geschikte handdoeken en matten worden ook verhuurd en verkocht in de studio.

Voor de Yin lessen kun je gebruik maken van blokken, bolsters en dekens die in de studio aanwezig zijn.

 • Neem voor de yin lessen een extra handdoek of kussensloop mee om daarmee de bolster te bedekken.

Breng voor de actieve hot yoga lessen (m.n. Bikram, maar ook Core) een fles water mee. Water is tevens te koop in de studio.

Laat kostbaarheden thuis.

Je kunt na de les douchen. (Neem daarvoor je tweede handdoek mee).

Douche bij voorkeur alleen met water, om te voorkomen dat je via de huid (open poriën) toxische stoffen opneemt. Als je doucheproducten wil gebruiken, dan alleen geurloos en bij voorkeur natuurlijk.

Breng voor de actieve yogalessen (Bikram, Core) een herbruikbare tas mee voor natte kleding en handdoeken na de les.

Douche na de les bij voorkeur alleen met water, en als het echt nodig is alleen met geurloze shampoo of zeep. Gebruik ook geen deodorant spuitbus in de studio.

Als de poriën openstaan na de les, neemt het lichaam makkelijk bestanddelen uit shampoo en zeep op via de huid. Dit is niet wenselijk omdat veel producten toevoegingen hebben die niet bijzonder goed zijn voor ons lichaam. Daarnaast opent en reinigt hot yoga je longen, waardoor jij en je mede yogi’s en -yogini’s meer gevoelig zijn voor geuren. Sommige mensen zijn allergisch voor geuren. Mocht je producten willen gebruiken, dan graag geurloos en zo natuurlijk mogelijk.

Om je yoga les tot een goede ervaring te maken is vooral het volgende heel belangrijk:

 • Blijf rustig, stil en langzaam ademen door de neus.
 • Daag jezelf uit, stimuleer je lichaam, tegelijkertijd ga niet over grenzen heen. Je bent hier om je lichaam te dienen, om het sterker en gezonder te maken, het uit te nodigen en te verkennen. Niet om houdingen te forceren en je lichaam te dwingen en af te straffen
 • Yoga is een uitdaging voor jezelf. Laar het een inspiratie zijn voor je wilskracht, waarin je je mildheid vindt en stimuleert.