Op vrijdag 26 augustus hebben we een speciale bijeenkomst over Love as a path to spiritual awareness, met Jeff Boehme. Deze zogenaamde ‘satsang’ wordt georganiseerd door Loes Penders, die al lang bikram en andere vormen van yoga beoefent, samen met Alma Hot Yoga.

Loes vertelt

‘Wat mij gelijk aansprak in de teaching (Kriya Jyoti Tantric Yoga), was het doel: ‘Be yourself’.

Dat lijkt zo simpel, en dat is het ook, ware het niet dat er van alles in de weg kan zitten dat je belemmert om jezelf te zijn. Dan heb ik het over beperkende overtuigingen, van jezelf of de mening van mensen om je heen, angsten, emotionele blokkades of trauma. Zoveel dingen kunnen de weg naar vrijheid vernauwen.

De beoefening van de ademhalingstechnieken die in deze traditie wordt doorgegeven, helpt om dat wat jou in de weg zit, te transformeren. Deze technieken, samen met meditatie, stimuleren spirituele ontwikkeling en emotionele heling.

Dat is precies wat ik bij mezelf opmerk, nu ik dit zo’n anderhalf jaar dagelijks beoefen. In vergelijking met een tijd geleden, voel ik me vrijer, voel ik meer vertrouwen om mijn eigen pad te gaan. Ondanks de innerlijke onrust die er ook nog steeds is. Ik voel een kracht in mezelf, soms zacht, soms stevig, die onloochenbaar is. Die ik moet volgen. 

Als je serieus op weg bent of wilt gaan om je bewustzijn te ontwikkelen of te verruimen is Tantric Kriya Yoga een prachtige weg.

De satsang die we organiseren is een laagdrempelige, vrijblijvende bijeenkomst waarin Jeff vertelt over deze spirituele traditie van Tantric Kriya Yoga, waar je al je vragen kunt stellen. Ik kan het van harte aanbevelen en hoop je te zien, it’s fun!

satsang photo 1

Wat en wie?

Wat is een satsang?

Een satsang is een bijeenkomst van, in dit geval, anderhalf uur. Jeff zal daarin de eerste helft vertellen waar Kriya Jyoti Tantric Yoga over gaat: ‘love as a path to spiritual awareness’. In de tweede helft is er ruimte voor vragen en een gesprek. Satsang houdt het samenzijn in waarheid in, of in een iets vrijere vertaling, het overbrengen van wijsheid.

Wie is Jeff Boehme?

Jeff is een master teacher in Kriya Jyoti Tantric Yoga. Hij ontving zijn instructie van Goswami Sunyata Saraswati, die hem de verantwoordelijk gaf om de Kriya initiatie te delen met oprechte aspiranten. Sindsdien deelt Jeff wat hij heeft geleerd en geeft zijn initiatie door, en de Spiritual Science Society opgericht. Jeff’s manier van lesgeven is ‘down-to-earth’, praktisch en met veel humor. De focus is studenten te helpen hun individuele waarheid te vinden en te leven.

Wat  is Kriya Jyoti Tantric Yoga?

Het gaat om het uitbreiden van je bewustzijn, zelfonderzoek en ‘self-empowerment’. Kriya betekent interne actie, het intern bewegen van energie. Jyoti is het licht van kennis, the light of knowledge. Tantra betekent bevrijding om te verruimen: liberation to expand, expansion through liberation. De beoefening brengt ademhalingstechnieken, werken met energie en de chakra’s, meditatie en zelfonderzoek bij elkaar. Met als doel dat je jezelf kunt zijn, je pad te vinden. Be you, be yourself, be your true self.

satsang Jeff photo 2

Wanneer en hoe?

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten?

Deze satsang vindt plaats op vrijdag 26 augustus, van 19.30 tot 21 uur, in onze studio.

De bijeenkomst is in het Engels. (Je kunt je vragen ook in het Nederlands stellen, en dan vertalen we.)

Deelname is gratis, en open voor yogi’s van Alma Hot Yoga en ook andere belangstellenden.

Je hoeft je niet aan te melden, maar kan wel handig zijn, omdat het aantal plekken in de studio beperkt is. (stuur een mailtje met je naam en aanmelding naar: info@almahotyoga.nl).