Yin XL serie

De 5 yin elementen en de seizoenen

Met Doris 

Aarde, vuur, water, metaal en hout. Deze vijf elementen spelen een centrale rol in Yin yoga en de Chinese geneeskunde. Daarbij heeft elk element zijn eigen karakteristieken en kwaliteiten. De vijf elementen vormen samen een cyclus en houden elkaar in evenwicht. De elementen zijn verbonden aan de centrale organen, of beter gezegd functies die ons lichaam gezond houden. Er is ook een ‘tijd en seizoen’ voor ieder element. In deze Yin XL serie met Doris verkennen we de vijf elementen en hun verbinding met de seizoenen.

 

Zondag 19 november: 19-21 uur

De herfst en het metaal element

In de Chinese geneeskunde wordt de herfst geassocieerd met de energie van het metaal element. Terwijl wij ons laten betoveren door de kleuren in de natuur, herinnert de herfst ons eraan dat alles vergaat om weer in de cycli door te stromen.

In deze eerste Yin XL duiken we diep in de beoefening van de yin yoga met de focus op loslaten. Loslaten als principe van het herfstseizoen, waarin de energie naar binnen en samentrekt. De houdingen worden wat langer gehouden dan in de gewone yin les. Hierdoor stimuleer je het fysieke lichaam om te versoepelen en versterken, terwijl je gebruik maakt van de zwaartekracht en ontspanning. Je oefent een vriendelijke houding naar de jezelf aan te nemen, en je lichaamsbewustzijn te vergroten.

 

Aankomende data Yin XL serie

Herfst Yin XL – zondag 19 november (19-21 uur)

Winter Yin XL – zondag 14 januari 

Lente Yin XL – zondag 24 maart

(verdere data volgen)

 

Meedoen?

  • Meld je aan via de Mindbody app of de website.
  • Deelname kost een les van je kaart, en 10 euro.