Aukje

Yin Yoga heeft me weer vertrouwen in mijn lichaam gegeven. Iedere les word ik uitgenodigd de focus naar binnen te verleggen, om met mildheid naar mijn lichaam te kijken en te focussen op wat wél lukt‘. (oktober 2023)

 

Hoe lang doe je al Hot Yoga en waarom? 

Bijna vier jaar geleden kreeg ik een sportblessure die maar niet overging, ook niet na begeleiding van verschillende fysiotherapeuten. Ik ontwikkelde chronische pijnklachten en werd steeds voorzichtiger met bewegen. Voorheen sportte ik fanatiek, maar door mijn blessure werd ik steeds beperkter. Ik stopte op den duur helemaal met sporten en werd steeds angstiger om überhaupt te bewegen. In het ziekenhuis werden verschillende onderzoeken gedaan, maar er werd geen duidelijke oorzaak gevonden. De uiteindelijke diagnose die werd gesteld was het patellafemorale pijnsyndroom, een klacht waarvoor nog geen effectieve behandeling is.

De fysiotherapeuten die me destijds behandelden waren gespecialiseerd in deze blessure en chronische pijnklachten. Ze raadden me met klem aan met yoga te starten, omdat ik daar volgens hen baat bij zou hebben. Ik wilde wel, maar was wat huiverig. Enerzijds omdat ik dacht dat yoga voor hele lenige en zweverige mensen was. Anderzijds omdat ik bang was om weer te gaan sporten en daarbij over mijn grenzen te gaan.

Ik werd de drempel over geholpen door een goede vriendin, die me een proefabonnement van Alma cadeau deed. Na de eerste les yin yoga (nu 7 maanden geleden) was ik verkocht: ik merkte het effect dat yoga op me had goed. En ik vond de sfeer bij Alma direct heel prettig en down to earth.

Welke lessen volg je en wat is je favoriete onderdeel van een les?

Yin Yoga heeft me weer vertrouwen in mijn lichaam gegeven. Ik kijk telkens weer uit naar de lessen, omdat ik word uitgenodigd de focus naar binnen te verleggen, om met mildheid naar mijn lichaam te kijken en te focussen op wat wél lukt. Dat zijn dingen die ik niet van nature doe, maar die mij heel erg helpen.

Mijn favoriete momenten in de les zijn de momenten waarop ik ontdek dat een bepaalde beweging die ik eerst niet kon maken, wél lukt: door yoga durf en kan ik steeds meer. Dat zijn helemaal geen woeste dingen, maar voor mij betekenen ze heel veel. Mijn bewegingsbeperking wordt langzaam steeds minder.

Voor mij was het dan ook heel waardevol om te ontdekken dat yoga niet draait om jezelf tot het uiterste pushen, maar juist uitnodigt om goed naar je lichaam te luisteren. Dat is iets wat ik eerst helemaal niet kon en waar ik nu dankzij de yogalessen gelukkig steeds wat beter in word. Ik begon met Yin lessen, maar omdat ik steeds meer kan, ben ik ook Core gaan doen. In deze lessen bouw ik binnen mijn grenzen en met focus op mijn lichaam en geest spierkracht op.

Ik heb sinds ik yoga doe veel meer lichaamsbewustzijn en geniet van het feit dat ik weer met vertrouwen beweeg. Ook mijn chronische pijnklachten zijn verminderd. Ik ben er nog niet, maar ben volledig overtuigd van het helende effect dat yoga op mij heeft.

Stijl_bikramCMYK
BIKRAM

38 ℃
90 minuten

De originele Hot Yoga serie voor iedereen. Uitdagend, intensief, effectief.

lees meer
Stijl_coreCMYK(1)
CORE

31-32 ℃
90 minuten

Kalme en krachtige les. Diepere concentratie. Bewegen vanuit je centrum.

lees meer
Stijl_yinCMYK
YIN

31-32 ℃
90 minuten

Ruimte maken in diepere lagen van lichaam. Rustgevend, meditatief en intensief.

lees meer
Stijl_sanaRGB
SANA

Ondersteun je herstel van langdurige klachten. Lichaam en geest tot rust te laten komen. Leren voelen, verkennen en respecten van je grenzen.

lees meer