Cecil

Mijn lijf wordt sterker en mijn knie stabieler, ik kan meer ontspannen en mijn geest wordt rustiger. Blij mee!‘ (Cecil, november 2023)

 

Hoe lang doe je al yoga en waarom?

Vlak voor de zomervakantie, zo’n 5 maanden geleden, ben ik gestart met hot yoga. Ik moest iets doen met mijn lijf dat steeds strammer werd en ik had last van een terugkomende knieblessure. Ik ging op zoek naar iets anders dan de geadviseerde cardiofitness (waar ik grote weerstand tegen had). Gelukkig vond ik via internet deze hot yoga.

De studio vind ik een uitnodigende plek: prettig, schoon en natuurlijk met eenvoud ingericht. Daarnaast ervaar ik persoonlijke aandacht en is er veel ruimte om, zo nodig, houdingen aan te passen. Het feit dat elk lichaam anders is en verschillende mogelijkheden heeft, wordt werkelijk voorgeleefd op milde wijze. De opmerking: ‘wanneer iets niet lukt, geef jezelf een glimlach’ helpt mij om niet te veel te willen en met humor naar mezelf te kijken. Mijn frustratie dat mijn lijf minder kan dan voorheen, kan ik dan meer parkeren.

Welke lessen volg je en wat brengen die je?

Inmiddels volg ik Core en Yin yogalessen, en heb ik een aantal Sana lessen gevolgd. Bikram durf ik nog niet aan, maar inmiddels groeit mijn nieuwsgierigheid, dus wie weet…. De gewoonte om verder te willen zijn, in plaats van te luisteren naar waar mijn lijf zich bevindt, steekt nog vaak de kop op. Dit blijft een proces en door te mogen oefenen begint mijn weerstand een minder bepalende rol te spelen.

Mijn lijf wordt sterker en mijn knie stabieler (Core yoga), ik kan meer ontspannen (Yin yoga) en mijn geest wordt rustiger (Sana yoga). De laatste tijd kan ik de oefeningen meer in focus doen, waardoor ik me na een les vaak opgeruimd en soms zelfs opgetogen voel. Wat een verschil met het begin. Blij mee!

 

Stijl_bikramCMYK
BIKRAM

38 ℃
90 minuten

De originele Hot Yoga serie voor iedereen. Uitdagend, intensief, effectief.

lees meer
Stijl_coreCMYK(1)
CORE

31-32 ℃
90 minuten

Kalme en krachtige les. Diepere concentratie. Bewegen vanuit je centrum.

lees meer
Stijl_yinCMYK
YIN

31-32 ℃
90 minuten

Ruimte maken in diepere lagen van lichaam. Rustgevend, meditatief en intensief.

lees meer
Stijl_sanaRGB
SANA

Ondersteun je herstel van langdurige klachten. Lichaam en geest tot rust te laten komen. Leren voelen, verkennen en respecten van je grenzen.

lees meer