Charlotte

‘Er is een bepaalde zachtheid ontwikkeld in mij, die compassie heeft en het niet nodig vindt om altijd maar tot het randje te gaan. Dat heeft ook weer heel erg geholpen bij acceptatie.’ (juli 2023)

 

Waarom ben je met Sana yoga begonnen?

Ik had al enige tijd long covid toen ik zag dat Alma Hot Yoga ging starten met lessen speciaal voor mensen met klachten zoals ik die had. Ik was direct enthousiast, want ik was al een tijdje op zoek naar een manier van bewegen die bij mijn lichaam paste.

In de yogazaal is het lekker warm, ongeveer 32 graden. De zaal zelf is zacht verlicht en de groep is niet te groot. Door de warmte voel je je direct ontspannen. De rust en het weinige licht zorgen dat er niet teveel prikkels zijn. Dat is al een heel fijn uitgangspunt. Daarnaast is Anouka een hele fijne docente, die ook uit eigen ervaring weet hoe het voelt om langdurig ziek te zijn.

Wat brengt Sana yoga je?

De lessen heb ik elke keer weer als erg fijn ervaren. Er ligt nadruk op twee dingen: verwachtingen loslaten, en ruim binnen je grenzen bewegen. Die twee dingen sluiten uitstekend op elkaar aan.

Ik heb geleerd om mezelf niet altijd maar te willen pushen naar het maximale. Iets wat bij veel sporten (ook bij veel yoga varianten) wel centraal staat. Binnen de Sana yoga houd je de bewegingen klein, kleiner, kleinst. Maar je voelt tóch effect! Zowel fysiek, maar ook zeker mentaal. Het innerlijke stemmetje in mijn hoofd wat altijd maar méér en beter wil, is een stuk rustiger geworden.

Er is een bepaalde zachtheid ontwikkeld in mij, die compassie heeft en het niet nodig vindt om altijd maar tot het randje te gaan. Dat is een uitstekende oefening geweest voor mij, en heeft ook weer heel erg geholpen bij acceptatie van long covid in het algemeen. De kaders van mijn leven zijn door long covid veranderd, en met Sana yoga heb ik geleerd die kaders niet alleen te respecteren, maar ook te omarmen. Daarnaast krijgt mijn lichaam toch wat beweging, wordt zachtjes een beetje sterker en is meer gewend geraakt aan het doen van fysieke activiteit.

Wat is je favoriete deel van de les?

Ik vond het erg fijn om met mensen met (ongeveer) dezelfde klachten de lessen te volgen.

Vaak bleven we met een paar mensen achteraf nog even kletsen met een kopje thee, maar dat is zeker niet verplicht als je daar geen behoefte aan hebt. Lotgenotencontact is op deze manier erg fijn en laagdrempelig, het helpt je om je minder alleen te voelen met je klachten.

 

Stijl_bikramCMYK
BIKRAM

38 ℃
90 minuten

De originele Hot Yoga serie voor iedereen. Uitdagend, intensief, effectief.

lees meer
Stijl_coreCMYK(1)
CORE

31-32 ℃
90 minuten

Kalme en krachtige les. Diepere concentratie. Bewegen vanuit je centrum.

lees meer
Stijl_yinCMYK
YIN

31-32 ℃
90 minuten

Ruimte maken in diepere lagen van lichaam. Rustgevend, meditatief en intensief.

lees meer
Stijl_sanaRGB
SANA

Ondersteun je herstel van langdurige klachten. Lichaam en geest tot rust te laten komen. Leren voelen, verkennen en respecten van je grenzen.

lees meer