Kathelijn

Luister naar het fluisteren van je lichaam, dan hoeft het niet zo hard te schreeuwen!‘ (september 2022)

 

Hoe lang doe je al Hot Yoga (en waarom)?

Nu alweer 2 jaar. Vijf jaar daarvoor heb ik er ook al even van geproefd. De warmte vind ik heerlijk. En ik vind het fantastisch dat iedere les hetzelfde is. Ik heb verschillende yoga -teachers gehad en bij hen was iedere les anders. Zo wist ik nooit of ik sterker of leniger werd. Hier zie je de groei heel duidelijk. Merk je meteen aan je lijf hoe het ervoor staat. In mijn werk leer ik anderen te luisteren naar hun lichaam en er naar te handelen. Zelf doe ik dat zo goed mogelijk en Bikram helpt mij daar fantastisch mee.

Welke lessen volg je en wat brengen die je?

De Bikram helpt mij met focus, mijn lijf beter te leren kennen én er naar te handelen. Anderhalf uur alleen maar met jezelf. Letterlijk de confrontatie met mezelf aangaan om weer een stap verder te komen in mijn zakelijke én persoonlijke leven.

Wat is je favoriete houding (of onderdeel van een les)?

Awkward Pose (Utkatasana). Waarschijnlijk omdat ik hem niet zo awkward vind als dat gezegd wordt. Ik vind ‘m altijd wel leuk en uitdagend. Wel grappig dat, als ik merk dat deze balans-oefening niet lukt, ik de rest van de balans-houdingen ook minder goed in balans blijf. Nu iets gaan doen met dat inzicht ?

Wie zou je graag terugzien in een volgende Yogi Story?

Iedereen heeft een verhaal. Ik ben iemand die naar de les komt en weer gaat. Van gezicht ken ik ondertussen heel veel yogi’s, maar de namen ontbreken. Tijdens de online periode was er een wat stel samen aanwezig, Jutta en Jan heten ze volgens mij. Ik ben wel nieuwsgierig wat hun motiveert en hoe het is om samen met je partner in de les te staan.

Stijl_bikramCMYK
BIKRAM

38 ℃
90 minuten

De originele Hot Yoga serie voor iedereen. Uitdagend, intensief, effectief.

lees meer
Stijl_coreCMYK(1)
CORE

31-32 ℃
90 minuten

Kalme en krachtige les. Diepere concentratie. Bewegen vanuit je centrum.

lees meer
Stijl_yinCMYK
YIN

31-32 ℃
90 minuten

Ruimte maken in diepere lagen van lichaam. Rustgevend, meditatief en intensief.

lees meer
Stijl_sanaRGB
SANA

Ondersteun je herstel van langdurige klachten. Lichaam en geest tot rust te laten komen. Leren voelen, verkennen en respecten van je grenzen.

lees meer