Marjanke

Mijn hoofd uitzetten. Alleen maar luisteren naar de stem van de docent. Ik ken de serie en houdingen, en ben helemaal bij mijn lichaam.

(oktober 2022)

 

Hoe lang doe je al Hot Yoga en waarom?

In juli 2017 ben ik begonnen, alweer vijf jaar geleden. In het begin had ik er een haat-liefde verhouding mee. Ik wist dat het goed voor me was, maar er was altijd een excuus om niet te gaan: kost teveel tijd, is te duur, of ik kan maar één keer in de week. Na een jaar van excuses dacht ik, wat een onzin. Dit is ‘me-time’: pak het, doe het, plan het in in je week. Een strijd waarin ik tijd maakte voor mezelf. Vanaf toen werd de yoga een vast onderdeel en heeft het me liever naar mezelf gemaakt.

Tijdens de corona lockdowns oefende ik thuis met de online lessen wel Yin, maar niet de Bikram lessen. Het was fantastisch toen de studio weer openging. Het kan weer! En die warmte, zo fijn.

Welke lessen volg je en wat brengen die je?

Nu heb ik het ook nodig. Ik doe één keer per week Bikram, en één keer per week Yin yoga. Ik zou wel twee keer per week Bikram willen volgen, maar dat lukt me nog vaak niet. Als ik een keer niet kan, dan mis ik het echt.

Ik had al eerder yoga gedaan, maar dit is anders. In de Bikram les kan ik mijn hoofd uitzetten. Alleen maar luisteren naar de stem van de docent. Ik ken de serie en houdingen, en ben helemaal bij mijn lichaam. Mediteren op een kussentje vind ik heel lastig, maar dit is mediteren in beweging.

Na een les ben ik door mijn hele lichaam geweest. Alsof alles is aangeraakt, en alles op zijn plek zit. Als ik naar huis fiets, dan voel ik de ruimte in mijn borstkas, zo fijn. Je wordt er ook nog fit, lenig en gespierd van. Dat is ook cool.

In de Yin les kan ik helemaal zakken. Totdat je bijna niet meer weet waar je begint en ophoudt. Totaal ontspannen. Zeker ook in combinatie met de warmte.

Wat is je favoriete houding van een les?

Standing Bow. Als ik goed in mijn vel zit, dan gaat die goed. Ik heb nog veel te leren, maar het is een mooie en krachtige houding. De laatste paar keer ging die niet zo lekker. Dan weet ik dat ik terug moet naar mijn gronding, naar de verbinding met de aarde.

Fixed Firm vind ik ook fijn. De overgave als je achterover ligt. Mijn borstkas die opengaat, vanuit de basis van de zonnevlecht, omhoog langs mijn borstbeen.

Wie zou je graag terugzien in een volgende Yogi Story?

Bart, mijn man. In de corona-periode oefenden we samen thuis. Ik heb gezien hoe hij begon met oefenen in de studio, en wat het met hem doet. Het is fijn om samen te kunnen oefenen, en dit te kunnen delen.

Stijl_bikramCMYK
BIKRAM

38 ℃
90 minuten

De originele Hot Yoga serie voor iedereen. Uitdagend, intensief, effectief.

lees meer
Stijl_coreCMYK(1)
CORE

31-32 ℃
90 minuten

Kalme en krachtige les. Diepere concentratie. Bewegen vanuit je centrum.

lees meer
Stijl_yinCMYK
YIN

31-32 ℃
90 minuten

Ruimte maken in diepere lagen van lichaam. Rustgevend, meditatief en intensief.

lees meer
Stijl_sanaRGB
SANA

Ondersteun je herstel van langdurige klachten. Lichaam en geest tot rust te laten komen. Leren voelen, verkennen en respecten van je grenzen.

lees meer