Suus

‘Naast dat ik me fysiek beter voel dan ooit, ben ik vooral geestelijk gegroeid. Een onverwachts cadeautje van de yoga.

Bikram Yoga is mijn life-line!’ (januari 2022) 

 

Hoe lang doe je al Hot Yoga (en waarom)?
Sinds 10 jaar beoefen ik Hot Yoga. De eerste paar jaren omdat ik conditioneel en fysiek sterker werd. Toen ik begon met Hot Yoga, was ik ook sportdocente (Total Body Training en Pilates/Callanetics).

Die eerste jaren waren vooral zeer leerzaam op mentaal gebied. Ik was mezelf aan het afstraffen omdat ik vond dat ik alles moest kunnen. En ja… 🙂 dat is een enorme uitdaging! In de loop der jaren ben ik vooral mentaal veranderd, liever geworden voor mezelf. Mijn grenzen gaan voelen en aanvaarden. Nu heb ik geen verwachtingen meer en geniet ik van elke les.

Welke lessen volg je en wat brengen die je?
Ik heb alle lessen uitgeprobeerd, maar de warmte bij de Bikram Yoga vind ik het fijnst. Mijn lijf voelt soepeler aan dan tijdens de Yin of Core.

Wat brengt deze vorm van yoga mij? Naast dat ik me fysiek beter voel dan ooit, ben ik vooral geestelijk gegroeid. Een onverwachts cadeautje van de yoga 🙂 Rustiger, uitgebalanceerder, minder oordeel voor mezelf en daardoor ook voor anderen.

Mijn grootste passie is optreden (zingen), ik voel me als een vis in het water op het podium. Ooit stelde iemand mij de volgende vraag: stoppen met optreden of met bikram yoga, wat is je keuze? Daar hoefde ik geen seconde over na te denken: stoppen met optreden. Bikram Yoga is mijn life-line! Zo dankbaar dat de studio in Nijmegen de corona-crisis overleefd heeft.

Wat is je favoriete houding of onderdeel van een les?
Goede vraag. Heb ik even over na moeten denken 🙂 want ik vind elke houding een uitdaging. Het denken heb ik losgelaten, en ben vooral gaan voelen welke houding mij een goed gevoel geeft. Balancing Stick Pose komt een heel eind in de buurt, ook omdat ik dan geen spiegel heb en volledig op mijn innerlijk kompas moet varen.

Op het moment dat de hele houding als een puzzelstuk in elkaar valt, kost het me op de een of ander manier minder energie omdat het klopt. Maar het blijft hard werken 🙂

Wie zou je graag terugzien in een volgende Yogi Story?
Sarah … ik weet haar achternaam niet. Ze is ook Molukse en staat net als ik het liefst achterin de zaal, zij achteraan, ik voor haar. Ben ook benieuwd naar het verhaal van Nivida!

Stijl_bikramCMYK
BIKRAM

38 ℃
90 minuten

De originele Hot Yoga serie voor iedereen. Uitdagend, intensief, effectief.

lees meer
Stijl_coreCMYK(1)
CORE

31-32 ℃
90 minuten

Kalme en krachtige les. Diepere concentratie. Bewegen vanuit je centrum.

lees meer
Stijl_yinCMYK
YIN

31-32 ℃
90 minuten

Ruimte maken in diepere lagen van lichaam. Rustgevend, meditatief en intensief.

lees meer
Stijl_sanaRGB
SANA

Ondersteun je herstel van langdurige klachten. Lichaam en geest tot rust te laten komen. Leren voelen, verkennen en respecten van je grenzen.

lees meer